Škola u Semedraži uskoro dobija igralište

0
309

Škola u Semedraži koja pripada Prvoj osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ uskoro će dobiti i igralište, kao i kompletno uređen prilaz i prostor koji je okružuje.

Radove na uređenju obišao je danas predsednik Opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

Stara škola u Semedraži srušena je zbog prolaska auto-puta, pa je Vlada Republike Srbije uložila sredstva u izgradnju školskog objekta na novoj lokaciji. Unutrašnjost je potpuno uređena, učionica je opremljena svim nastavnim rekvizitima, pomoćne prostorije su funkcionalne, rešeno je pitanje grejanja, ali uređenje prostora oko škole nije bilo dovršeno.

-Sada radimo kompletno parterno uređenje, prilazne puteve, višenamensko dečije igralište-za košarku,rukomet i fudbal. Radićemo i kompletnu ogradu oko kompleksa, pristupne staze, stepenište, tako da će ova škola dobiti potpuno nov izgled i pravu funkciju, da sva deca iz Semedraži mogu da koriste i igralište i sve sadržaje koji se ovde nude-rekao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.

Predsednik MZ Semedraž Nikola Petaković istakao je značaj ulaganja u javne objekte na seoskom području. Osim što će đacima biti obezbeđeno kvalitetnije školovanje, uređenje igrališta će, kako je naveo, koristiti i svim meštanima sela.

-Na seoskom području škola ima i socijalni momenat. U nedostatku objekata koji postoje na teritoriji grada , lokalnom stanovništvu može koristiti kao pogodno mesto za okupljanje. Prvenstveno će deci značiti, ali i mlađe i srednje generacije će moći na novom terenu da organizuju druženja tokom dana i u večernjim časovima. Dok je škole u selu, smatra se i da je selo živo. Ove godine smo imali dobru saradnju sa lokalnom samoupravom na mnogim poslovima, a nadamo se da će se nastaviti i u narednom periodu-kaže Petaković.

Škola trenutno ima jedno odeljenje u kome su učenici od prvog do četvrtog razreda. Radovi kojima će nastavni uslovi biti upotpunjeni ulivaju nadu da će u budućnosti biti sve više đaka.

-Kopleks nije bio dovršen, voda je ulazila u zgradu, pretilo je oštećenje. Tražili smo da se sanira samo taj deo, a ovi radovi su zaista prevazišli sva naša očekivanja. Deca su presrećna. Nadam se da će kolege podržati ideju da učenici iz grada, kroz redovne aktivnosti i izlete,dođu da se druže sa decom koja ovde pohađaju nastavu, jer će svi od petog razreda biti zajedno u matičnoj školi. Pružamo sve što je do nas, pa ostaje nada da će se mladi odlučivati za život na selu i da ćemo imati više učenika-rekla je Dragica Radišić, direktorka OŠ „Kralj Aleksandar I”.

Ugovorena vrednost radova iznosi 4.541, 786,76 dinara sa pdv-om, a izvođač radova je preduzeće SVIN iz Gornjeg Milanovca. Završetak je planiran u narednih petnaest dana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime