Protest u Gornjoj Gorevnici – Zahtevamo hitnu sanaciju puta

0
59

Meštani sela Gornja Gorevnica, nadomak Čačka blokirali su danas put ovom mestu zbog uništavanja putne mreže od strane kineskih izvođača koji su angažovani na izgradnji auto-puta Preljina – Požega.

Kako kažu oni nemaju ništa protiv izgradnje auto-puta, niti žele da zabrane prolazak kamiona, već samo traže da se održavaju, odnosno kada se pojave oštećenja da budu sanirana.

„Put se konstantno uništava kamionima koji prevoze materijal za izgradnju auto-puta. Da ne bi došli u situaciju kao što je Rakova, gde više ne postoji asfalt, više puta smo upozoravali čelnike opštine da preduzmu nešto, a to je da se vrši konstantno saniranje puta, kako se pojave rupe“, ogorčeno navode za naš portal.

Prema njihovim rečima, u tom pogledu nije bilo pomaka, a oni ne mogu da dozvole da put koji su njihovi roditelji gradili sa 50 odsto sredstava, zajedno sa opštinom, budu uništeni.

„Nezvanično su nam rekli da će popraviti put kada završe izgradnju auto-puta. Oni planiraju da taj materijal i kamen uzimaju naredne tri godine i za Moravski koridor. Da li to znači da neredne tri godine treba da živimo u prašini, sa uništenim putevima? Da ne bi došli u tu situaciju izašli smo sa zahtevom da nam se neko iz opštine obrati i da obećaju da će se put sanirati odmah po uništavanju“, kažu meštani Gornje Gorevnice.

Kako ističu, krše se i drugi zakoni države, kamioni prevoze više tereta nego što je dozvoljeno, neki nemaju tablice, pojedini probne, a neki inostrane.

„Ukoliko ne bude pomaka u rešavanju našeg problema mi ćemo stalno blokirati put pa ćemo videti šta će se dešavati, a o prašini koja nas guši da vam i ne govorimo “, zaključili su oni za naš portal.

Meštane Gornje Gorevnice je podržao i narodni poslanik SNS iz Čačka, Bratislav Jugović.koji je rekao za Nova.rs da žitelji ovog sela opravdano protestuju.
„Većina njih daje podršku Aleksandru Vučiću, međutim, svesni su činjenice da gradonačelnik Čačka Milun Todorović ne sprovodi tu politiku“, kratko je ocenio za naš portal
Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime