3.8 C
Cacak
Čet, 20 jan, 2022, 19 : 02
Naslovna Društvo Preuzimaju krivicu da bi sud oslobodio direktora Milovanovića

Preuzimaju krivicu da bi sud oslobodio direktora Milovanovića

0
731

LUČANI – Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, pokušaće u petak, 18. oktobra, da se nagodi sa tužiocem u Čačku o priznanju krivice za nesreću koja se dogodila u toj fabrici 14. jula 2017. godine kada su, u eksploziji baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović, piše list Danas.

 

Milovan Milivojević Foto: Vuk Jeremić

Osim Stojića, za tu nesreću, optužnim predlogom Stevana Milićevića, zamenika javnog tužioca u Čačku, odeljenje u Ivanjici, sumnjiče se i Radoš Milovanović, generalni direktor, i Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona dvobaznog baruta i raketnih goriva. NJima je suđenje počelo u Osnovnom sudu u Ivanjici, 3. oktobra, ali je odloženo za 15. novembar, pošto je Stojić zatražio nagodbu sa tužiocem.

Nagodbi se protivi porodica poginulog radnika Milomira Milivojevića, zbog sumnje da bi Stojić na sebe mogao da preuzme najveći deo krivice i da bude osuđen manjom zatvorskom kaznom, dok bi ostala dvojica bila oslobođena optužbi.

Milovan Milivojević, otac poginulog Milomira, kaže za Danas da tužilac u Čačku Ivana Kostić nije pozivala porodicu i porodičnog advokata kako bi pribavila njihov stav o nameri Stojića da se nagodi sa tužilaštvom. U tužilaštvu u Čačku, Danasu je rečeno da Ivana Kostić nije bila juče u mogućnosti da se javi zbog drugih i ranije preuzetih obaveza.

– Ne pristajemo na nagodbu Tome Stojića sa tužiocem. On je pre dve godine dao izjavu tužilaštvu u kojoj je negirao krivicu i tvrdio da su se poštovale sve procedure o zaštiti i bezbednosti na radu. Međutim, posle dve godine on menja izjavu i priznanjem krivice želi da se nagodi sa tužiocem, kaže Milivojević.

Kako objašnjava, Stojić želi da na sebe preuzme najveći deo krivice kako bi sud oslobodio Radoša Milovanovića i Vladimira Lončarevića. Dobro je što želi da prizna krivicu, ali bilo bi dobro da on bude i svedok protiv njih. To je njihova igra na koju mi ne pristajemo. Neka se sudi svima i neka ih sud oslobodi, ako su nevini, a ja ću pravdu tražiti dalje, kaže Milivojević.

Inače, optužnim predlogom zamenik tužioca Stevan Milićević je za Milovanovića, Stojića i Lončarevića zatražio kazne zatvora od po jedne i po do tri godine, dok će Stojićev advokat za svog branjenika, u postupku nagodbe sa tužiocem, kako Danas saznaje, predložiti zatvorsku kaznu u trajanju od deset meseci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime