30.8 C
Cacak
Pon, 04 jul, 2022, 11 : 49
Naslovna Društvo Potvrđena mišija groznica kod momka iz Ivanjice

Potvrđena mišija groznica kod momka iz Ivanjice

0
262

Ivanjica – Dvadesettrogodišnji mladić iz Ivanjice zaražen je istovremeno koronavirusom i mišijom groznicom rečeno je portalu Nova.rs u ivanjičkom Domu zdravlja.

Kako kaže naš sagovornik on je u stabilnom zdravstvenom stanju i nakon dijagnostike upućen je na dodatne anize u čačanski Zavod za javno zdravlje.

„On se  nama prvo javio zbog sumnje na kovid 19, ali nakon kompletnog pregleda ustanovili smo da ima simptome mišije groznice, što se ispostavilo kao tačno“ , kazao nam je lekar iz Doma zdravlja u Ivanjici.

Prema rečima direktora čačanskog Zavoda za javno zdravlje, Aksentija Tošića zaposleni u ovoj ustanovi su upoznati sa ovim slučajem.

„Više detalja ćemo znati u narednim danima, bitno je da je momak u stabilnom zdravstvenom stanju“, istakao je on za Nova. rs.

Inače, poslednji slučaj mišije groznice u Ivanjici je evidentiran 2019. godine. Ovu bolest prenose pacovi i miševi, a nakon zaraze posle sedam dana dolazi do akutne bubrežne insuficijencije.Prate je, između ostalog, glavobolja, bolovi u mišićima i opšta slabost orgamizma.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime