Počela gradnja prve pumpe na auto-putu „Miloš Veliki“

  645

  Na auto-putu „Miloš Veliki“, u smeru ka Čačku, počela je izgradnja stanice za snabdevanje gorivom „Sokolići 1“. To će biti prva benzinska pumpa na deonici od Beograda do Preljine, dugoj 120 kilometara.

  Da li imaju dovoljno goriva u rezervoaru vozači više neće morati da razmišljaju, naročito kada Preljina ne bude poslednja stanica na auto-putu Miloš Veliki.

  Planirano je da se naredne godine izgradi još jedna pumpa na drugoj strani auto-puta, u smeru ka Beogradu, što znači ne samo vozačima već i lokalnom stanovništvu.

  „Tu će naći oko 50 radnika posao iz ovog celog kraja Sokolića, Prislonice, Preljine i Čačka. Trebaće tu raznih profila kadrova za opsluživanje te pumpe, fri šopa i sve to ide u sklopu ovog projekta“, navodi Radivoje Domanović, predsednik MZ Sokolići.

  Investitori kažu da će nova benzinska stanica predstavljani spoj savremenih tehnologija i vrhunskih proizvoda i usluga. Obezbediće potrošačima naftne derivate domaće proizvodnje iz Rafinerije nafte Pančevo, kao i bogat dopunski asortiman.

  Iz javnog preduzeća „Putevi Srbije“ najavili su da će do 01.aprila biti izmenjen režim saobraćaja na ovom delu auto-puta, gde će vozači koristiti samo jednu saobraćajnu traku.

  Završetak radova na benzinskoj stanici Sokolići 1 očekuje se u prvoj polovini ove godine.

  IZVOR. FOTO – Ozonpress