Pesme za sva vremena – Da to su bili dani

0
142

Muzičko-poetski kabare „Da, to su bili daniˮ izveden je pred čačanskom publikom u Velikoj sali Gradske biblioteke. Postavu ovog već čuvenog kabarea, koji je od 2004. izveden više od 300 puta, čine velikani srpskog glumišta i svestrani umetnici Nebojša Dugalić i Boris Pingović zajedno sa muzičarima Ninom Ćosić i Vojom Savićem.

Dva sata kvalitetnog programa punog muzike, poezije, nostalgije, humora i zabave publiku je vratilo u neko pređašnje vreme, podsetivši je da ponekad treba zastati i oslušnuti glas sopstvenog srca.

Prisutni su se nasmejali brojnim šaljivim anegdotama o Vitomiru Nikoliću, Brani Petroviću, Tinu Ujeviću, Gagi Nikoliću i mnogim drugima. Ipak ono što je univerzalno u svakom čoveku i što dotiče najtananije emocije, najbolje iskazuje poezija i muzika, pa su najduži aplauzi i ozarena lica usledili nakon stihova Vladislava Petkovića Disa, Laze Kostića, Duška Radovića, Brane Petrovića, Ljubomira Simovića, kao i muzike Đorđa Balaševića, Arsena Dedića, grupe „Leb i solˮ, „Smakaˮ, „Azreˮ, „Santaneˮ, „Vaje kon Diosˮ itd. koje su čačansku brojnu publiku podsetile šta znači govoriti i pevati za sva vremena.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime