Ovacije u Čačku i Gornjem Milanovcu za film “Nečista krv – Greh predaka”

0
139

ČAČAK – Mnogobrojna publika u Čačku sinoć je burnim aplauzom pozdravila Katarinu Radivojević i Aleksandra Ristovskog protagoniste filma “Nečista krv – Greh predaka” na premijeri u Domu kulture u ovom gradu.

 Ispred ekipe filma glumci su se poklonili i publici u Gornjem Milanovcu gde je film premijerno prikazan u okviru manifestacije “Dani Mije Aleksića”.

Katarina Radivojević podelila je svoje utiske nakon čačanske premijere:

Iako nam je već naporno nakon toliko gradova, kad vas svuda ovako dočekaju znamo da je vredelo. Sinoć na premijeri shvatili smo šta znači topao doček divne čačanske publike“.

Film je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansambl dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu, a Feđa Štukan specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja u filmu „Nečista krv- Greh predaka“ na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Film se prikazuje u bioskopima širom Srbije od 26. avgusta.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Radnja filma „Nečista krv – Greh predaka” se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana „Nečista krv”.  Film su podržali Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Trejler filma možete pogledati putem ovog linka: https://www.youtube.com/watch?v=-iFqVz-zhC0

Film se može pogledati i na današnjim projekcijama u Domu kulture od 18:00 i 20:00 sati, navode iz Doma kulture.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime