Održana 6. Kupusijada u Puhovu : Ekipa „Sančo“ najbolja u pripremanju ove „poslastice“

0
610

Vikend iza nas obeležila je 6. Kupusijada u Puhovu. Od ranog jutra, osam vrednih ekipa spremalo je svadbarski kupus, a nešto pre održavanja kulturno –umetničkog programa, proglašeni su i pobednici.

Žiri je imao ozbiljan posao – izabrati najbolje. Ipak, na kraju odluka je pala. Treće mesto u spremanju svadbaskog kupusa osvojila je ekipa „Fapromal 1“ iz Lučana. Drugo mesto pripalo je ekipi „Vaga“ iz Požege. A za najbolje spremljeni svadbarski kupus, proglašen je onaj koji je spremila ekpipa „Sančo“ iz Puhova.

Nakon proglašenja pobednika, usledio je kulturno –umetnički porgram u kojem su učestvovale pevačke grupe „Srpska šajkača“ iz Puhova i „Momčilo Tešić iz Požege. Za dobru muziku bio je zadužen trubački orkestar Stefana Mladenovića iz Požege. Ovaj orkestra je proglašen za najbolji omladinski orkestar na 60. Dragačevskom saboru trubača, a kapelnik Stefan je dobio nagradu i kao drugi trubač takmičenja.
Naravno, kako to običaj nalaže, zaigralo se i narodno kolo. Igrali su posetioci ali i učesnici u programu.

Za kraj, odigrana je revijalna utakmica između ekipa veterana lokalnog fudbalskog kluba „Jedinstvo“. Organizator ove manifestacije je Mesna zajednica Puhovo, pomoć u organizaciji pružio je Kulturni centar opštine Lučani, Guča, dok je sponzor nagrada bio Tehnički pregled „Pavleks“, Guča, prenosi Radio D.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime