(Ne)prijatna iznenađenja u FK Srbija 1968.

0
3644

Bazel  – Mladići FK Srbije 1968. igrači stariji od 50 godina zauzeli su prvo mesto u svojoj grupi uz maksimalan učinak. Oni su iz sedam utakmica ostvarili isto toliko pobeda pa sa 21 osvojenim bodom sasvim zasluženo postali jesenji prvaci.

U godini kada klub slavi pet decenija postojanja, od pet selekcija koliko ovaj uzorni kolektiv ima, najuspešniji tim je upravo B selekcija, mladića od pedeset godina, koja ima maksimalan učnak od sedam pobeda i gol razliku 48;21 iz sedam utakmica.

Osim pomenute ekipe, seniori preko 30 godina su, takođe, na prvom mestu, ali sa jedim remijem u ovoj polusezoni. Ekipa A igrača preko 50 godina nalazi se na sredini tabele dok je družina 40 plus u donjem delu tabele, ali bez nekog straha od ispadanja, jer realno postoje bar tri, četiri lošija sastava po kvalitetu ali i bodovno, zbog čega ne strahuju.

Najneprijatnije iznenađenje je najmlađa ekipa – ekipa koja se takmiči u trećoj ligi severozapadnog dela Švajcarske, koja zauzima poslednju poziciju sa samo tri osvojena boda. Vrhunac neodgovornosti desio se proteklog vikenda kada utakmicu nisu ni odigrali, već su je predali par forfe zbog nedovoljnog broja igrača za odigravanje meča.

Uprava kluba kao da ne postoji, a vreme neumitno prolazi i umesto da se posle ovakvog neodgovornog ponašanja prvotimaca učini nešto kako se bi se spasilo ono što se spasiti može odgovorni izgleda čekaju da se problemi sami reše, a to se zasigurno neće desiti.

Umesto prepucavanja preko društvenih mreža, svi koji vole klub treba da sednu za sto, pogledaju se u oči i kritički, ali i samokritički osvrnu na prethodni period koji je možda i najteži u bogatoj istoriji jednog od najstarijih srpskih kolektiva u dijaspori.

Nadamo se da će odgovorni za stanje u ovom kolektivu naći rešenje i da se neće desiti najgore jer džaba dobri rezultati pedesetogodisnjaka, ako se mladi ne ugledaju na njih i pokažu da mnogo vise vrede nego sto to trenutna tabela pokazuje.

Da vrede u to niko ne sumnja!

I na kraju još jednom svakako treba najstarijima čestitati na laskavoj tituli jesenjeg prvaka, a mladjima poručiti – pamet u glavu i na trening, jer ni Murinjo, ni Gvardiola, a ni bilo koji trener sa ekipom koja ne trenira ne može napraviti pozitivan rezultat.

Zoran Krljar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime