Marinović: Publika nam dala vetar u leđa

578
epa03369158 Germany's Tibor Pleis (white) tries a shot at the net despite the close attention of Sweden's Erik rush during the European Championship Basketball Qualifikation match in the Arena in Neu-Ulm, Bavaria late 24 August 2012. EPA/STEFAN PUCHNER

ČAČAK – Treneri Borca i Mege Marko Marinović i Vlade Jovanović složili su se da je ekipa iz Čačka zasluženo slavila u duelu sa Beograđanima rezultatom 80:68.

Trener Čačana je istakao da je zadovoljan rezultatoma, ali i učunkom svih igrača.

– Ovo je bila jedna od najvažnijih utakmica za nas u sezoni. Uz pomoć prekrasne publike uspeli smo da pobedimo. Navijači su nam dali vetar u leđa kada je trebalo. Nadam se da će ova pobeda biti podstrek da dolaze u još većem broju. Naravno, koliko je dozvoljeno. Pokazali smo karakter, jer smo nakon minusa uspeli da se vratimo. Odigrali smo veoma hrabro, naročito u završnici druge četvrtine, kada smo i prelomili utakmicu. Svaki igrač je dao doprinos i to je ono što me raduje. Važna pobeda velikom razlikom. Već sam naglasio da se mi takmičimo sa Megom i FMP-om zbog propozicija takmičenja. Sigurno se nećemo zaustaviti na ovome – izjavio je Marinović.

Trener Mege Vladde Jovanović naglasio je da Borac ove godine ima bolji tim nego prošle sezone i da je očito da ima ambiciju da napravi još bolji rezultat u ABA ligi.

– Čačanin sam, tako da mi je drago da se košarka vratila i da je sve bolja i bolja. Ljudi u klubu, zajedno sa esnafom i igračima, kao i predivnom publikom, rade odličan posao. Ono čega sam se pribojavao, na kraju se obistinilo. Borac gaji napadačku košarku, a mi smo od četvrtine do četvrtine uspevali da ih kontrolišemo. Međutim, kada su se dešavali padovi, a pre svega mislim na skok u napadu, i kada smo bili bez dovoljno fokusa u odbrani, rezultat je išao gore. Na kraju utakmice nismo mogli da nađemo raspoloženog igrača koji bi nam dao nešto fluidniji napad. Pali smo na nekim stvarima za koje sam znao da će praviti problem – naveo je Jovanović.

Izvor: Morava info