Lepe vesti za čitaoce – stigle nove knjige u čačansku biblioteku

0
431

Knjige koje su objavljene krajem 2019. i na samom početku 2020. u izdanju više od trideset izdavačkih kuća stigle su tokom maja u Biblioteku. Knjižni fondovi svih odeljenja Biblioteke obogaćeni su sa oko 600 novih naslova. Ukupno je u prvoj ovogodišnjoj javnoj nabavci nabavljeno više od 1000 primeraka knjiga za sve generacije i kategorije korisnika.

U Odeljenje za decu i mlade stiglo je oko 300 primeraka knjiga izdavačkih kuća Mala Laguna, Kreativni centar, Vulkančić, Pčelica, Propolis Publik praktikum, Dereta, Klet i drugih. Do novih izdanja mogu doći i deca sa sela u kojima Biblioteka ima ogranke (Mrčajevci, Zablaće, Prijevor i Preljina), jer u ta odeljenja koja od ove nedelje počinju da rade stiglo je stotinu knjiga, pretežno izdanja Lagune, Pčelice, Kreativnog centra i drugih, saopšteno je na sajtu ove ustanove.

Za odrasle ljubitelje beletristike, ali i stručne knjige nabavljeno je više od 600 knjiga. U Pozajmno odeljenje za odrasle uvedeno je više od 400 primeraka novih knjiga, dok je fond Odeljenja stručne i referensne građe dopunjen sa 55 novih naslova. Novim knjigama se mogu obradovati i čitaoci na selu, jer je za njih nabavljeno blizu stotinu naslova pretežno izdanja Lagune, Legende, Čarobne knjige, Službenog glasnika, Vulkana itd.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime