JKP “VODOVOD”- Kreću tužbe dužnicima

0
320

Tokom tekućeg i narednog meseca JKP “Vodovod” iz Čačka tužiće veći broj potrošača koji duži vremenski period nisu izmirili dugovanja.

Ovo je najavio direktor ovog preduzeća Zoran Pantović, koji je dodao da je ova odluka prolongirana nekoliko meseci zbog vanredne situacije uvedene usled epidemije korona virusa.

– Dugovanja se povećavaju i mi ćemo po zakonu morati da utužimo potrošače. Zato i molimo da dođu, da izmire dugovanja, da se dogovorimo. I pravljenje reprograma je vrlo diskutabilno, do sada smo imali 3.000 reprograma gde su građani to manje više poštovali – kazao je Pantović, dodavši da su reprogrami bili napravljeni na iznos od 123 miliona, a do sada je naplaćeno 97 miliona dinara.

Direktor “Vodovoda” je rekao da će uskoro krenuti sanacija magistralnog cevovoda koji je oštećen tokom junskih poplava. Prvo će se postaviti cevi u koritu Zapadne Morave.

“Vodovodu“ su pokidane dve cevi fi-400, tako da to mora dobro da se pripremi kako ponovo ne bi došlo do nekih problema. Najverovatnije će tehničko rešenje biti da i mi idemo podbušivanje ispod toka reke, jer će “Srbijavode” u narednom periodu polako zasipati korito pošto je na tom mestu došlo do drastičnog produbljenja Morave, čak postoje određeni probleme i kod stubova mosta – zaključio je Pantović.

Izvor, Foto – Novosti, Vlade Ilic

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime