Ispovest Čačanke: Muž me trudnu kasapio na spavanju

0
54

Čačanka Danijela Krivokuća, koja je pretrpela nezapamćeno porodično nasilje, kada ju je 16. juna, u porodičnoj kući u selu Zablaća u okolini Čačka, suprug Radoje iskasapio nožem na spavanju, a potom izvršio samoubistvo, otpuštena je na kućno lečenje posle više operacija, ali i kome u kojoj je bila 26 sati i zbog koje je izgubila bebu.

Reporteri portala Nova.rs, koji su izveštavali o tragediji porodice Krivokuća pre skoro mesec dana, pozvali su danas teško povređenu Danijelu nakon što je otpuštena iz bolnice. Nesrećnoj ženi tek predstoji mukotrpan oporavak o povreda koje joj je naneo suprug, a kako kaže,  srećna je što je uopšte živa.

Čačak, hronika, pokušaj paljenja kuće
Foto: Nenad Nešović/N2

„Evo upravo se spremam da idem na kontrolu u bolnicu, ali rane još uvek nisu zalečene. Pored operativnog zahvata na stomaku, operisane su mi i obe ruke na kojima još uvek nosim gips. Na svu sreću prsti mu nisu oštećeni, a lekari su rekli da neće biti posledica od povreda.“, kazala je Danijela koja je zbog kome u koju je zapala izgubila bebu.

Ona dodaje da joj je stomak takođe bio povređen, da su joj stradali unutrašnji organi, zbog čega je bila u komi duže od jednog dana. Ona međutim, ne gubi nadu da će se vremenom sve povrede sanirati, a na naše pitanje kako je prihvatila vest o samoubistvu svog mučitelja, ona kaže da se i dalje teško nosi sa svim što joj se dogodilo, a posebno činjenicom da je suprug pokušao da ubije naočigled njihove maloletne dece.

Čačak, hronika, pokušaj paljenja kuće
Foto: Nenad Nešović/N2

„To sam saznala deseti dan po izlasku sa odeljenja intenzivne nege i to od pacijenata koji su mi to rekli, ne znajući da je to moj suprug“, kroz suze priča nesrećna žena i dodaje:

„Deca su preživela veliku traumu, budući da su bili prisutni. Dva starija sina su trenutno kod mojih roditelja u Ivanjici, pa čak i petogodišnja kći ima košmare. Ona je probudila jedanaestogodišnjeg mališana koji je pokušao da me odbrani. Otac ga je posekao po tetivama na rukama“,kazala je Danijela i dodala:

„Ostaću u porodičnoj kući i pokušati sve da da zaboravim. Moramo nastaviti dalje, želja mi je da izvedem decu na pravi put i pružim im normalno detinjstvo, školovanje i odrastanje. Oni su jedino što su mi ostali, biće teško, ali daću sve od sebe“, zaključila je ona svoju ispovest za Nova.rs.

Podsetimo, za nasilje u porodici Krivokuća, javnost je saznala dvadesetak dana uoči ranjavanja Danijele. Njen suprug,  imao je zabranu prilaska porodici zbog nasilja, a tog dana vratio se s namerom da zapali kuću. Uhapšen je i smešten na odeljenje psihijatrije, nakon što je pušten, vratio se u kuću s nožem, nameravajući da Danijelu ubije na spavanju.

Nakon pokušaja krvavog pira izvršio je samoubistvo vešanjem. Komšije su ga pronašle 200 metara od porodične kuće i prijavile slučaj čačanskoj Policijskoj upravi. Inače, Radoje je svoju porodicu zlostavljao godinama, kako nam je ranije ispričala Danijela, uglavnom, u alkoholisanom stanju.

NOVA.RS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime