Dveri za protest zbog Rio Tinta, protiv zloupotrebe te teme

0
53

Srpski pokret Dveri saopstio je danas da pruža podršku stanovnicima lozničkih sela, ugroženih otvaranjem rudnika litijuma Rio Tinto, a zbog čega u subotu dolaze na protest za Beograd i pozivaju svoje pristalice da im se priduže.

Dveri navode da će i u subotu biti sa građanima koji se, kako kažu bore protiv „zloglasne multinacionalne kompanije RIO TINTO“, i dodaju da su uz njih bili i kada ekoloških organizacija i političara iz Beograda nigde nije bilo.

„Gde god je RIO TINTO u svetu poslovao ostavio je ekološku pustoš iza sebe i ne smemo dozvoliti da se tako nešto dogodi i u Srbiji. Zato podržavamo opravdane zahteve meštana lozničkih sela koji traže zabranu otvaranja rudnika, kao i proširivanje fronta u ovoj patriotskoj borbi“, navode Dveri.

Dodaju da osuđuju pokušaje političke i predizborne zloupotrebe tog narodnog protesta raznih ekoloških i levičarskih organizacija koje stavljaju monopol na bavljenje ekološkim temama.

Kažu da je posebno problematično kada se za ekologiju brinu oni koje finansiraju zapadne ambasade i fondovi i koji su spremni da priznaju nezavisnost lažne države Kosovo.

„Kako im se može verovati da će braniti našu životnu sredinu kada se odriču dela naše državne teritorije?“, navode oni.

Pozivamo pristalice Dveri da u subotu ispred Predsedništa podrže dolazak stanovnika Jadra i Rađevine, Dobrinja, Pranjana, Kosjerića, Valjeva, Mionice, Ljiga, Rekovca, Vranja, Prijepolja i drugih ugroženih delova Srbije kojima preti istraživanje rude i otvaranje rudnika litijuma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime