Duplo više novca za pomoć najugroženijima

0
781

GORNJI MILANOVAC – I ove godine, u znak obeležavanja Svetskog dana borbe protiv siromaštva, organizovan je Donatorski ručak, u restoranu „Takovski vrt“, pod pokroviteljstvom predsednika opštine Dejana Kovačevića.

Ovogodišnjem Donatorskom ručku odazvao se veliki broj privrednika i građana, zahvaljujući kojima je sakupljeno preko milion dinara, što je duplo više novca u odnosu na prethodnu godinu.

Pozdravljajući prisutne, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević istakao je zadovoljstvo velikim odzivom privrednika, ali i građana, čime se iz godine u godinu pokazuje velika solidarnost.

„Ja sam danas najponosniji predsednik opštine u Srbiji zato što vidim celokupnu milanovačku privredu da se odazvala pozivu. Ovo jeste prilika da svi pokažemo empatiju jedni prema drugima, da pokažemo da smo socijalno odgovorni, da želimo društvo u kome neće biti velike klasne razlike, društvo u kome su svi spremni svakom da pomognu“, rekao je predsednik Kovačević.

On se posebno zahvalio i gospodinu Ivanu Kozoderoviću, koji je izašao u susret i obezbedio prostor za održavanje ručka, kao i muzičkom sastavu „Poko Rubato“ iz Čačka, koji je svojim interpretacijama uveličao događaj.

Predsednik Kovačević je posebno naglasio da je opština Gornji Milanovac socijalno odgovorna opština i da velika sredstva iz budžeta izdvaja za raznorazne vidove socijalne pomoći:

„Sto dvadeset miliona dinara se iz budžeta opštine Gornji Milanovac izdvaja za socijalnu pomoć, ali i subvencije na besplatan prevoz i za studentske stipendije i to nas sve čini socijalno odgovornom opštinom. Tako spadamo, verovatno, u sam vrh lokalnih samouprava u Republici Srbiji koje se na takav način ophode prema svim građanima“.
Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv siromaštva ima za cilj širenje svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva u celom svetu. Iz godine u godinu, sredstva koja se prikupe na Donatorskom ručku sve su veća, kao i odziv privrednika i građana, čime opština Gornji Milanovac pokazuje da je opština empatičnih građana, spremnih da pomognu onima kojima je najpotrebnije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime