Dr Radojević – Postali smo robovi i pokorne sluge stranih investitora, a decu lečimo novcem iz kutija

709

ČAČAK – Dosta nam je reklamiranja vlasti i Aleksandra Vučića o sveopštem „napretku“ i rastu BDP- a u Srbiji, nikako da progovore o tome kakvo nam je stanje kada je u pitanju bruto nacionalni dohodak i činjenici da smo postali robovi i pokorne sluge stranih investitora, dok našu decu lečimo parama iz kutija postavljenih u kafanama, izjavio je večeras predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku, dr Aleksandar Radojević.

„Kada se neko hvali sa BDP, to je ono malo platica što naši radnici dobiju u stranim firmama, i sitniš od poreza, dok profit oni „peru“, umanjuju, a nama ostane poneka mrvica. Kada je u pitanju BND on se tiče dobra koji ti državni partneri ostvaruju za sebe kao što je RTB „Bor“ koji je Kinezima dat u bescenje, pre čega se u toj fabrici proizvodila tona zlata, a da ne govorim o količinama srebra i bakra“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, nakon jedne godine, predsednik države Aleksandar Vučić se pojavio na televiziji i rekao da su ti strateški partneri iz Kine utrostručili proizvodnju, ali ne i da te tri tone zlata iz srpskog rudnika i države pripadaju Kinezima.

„Ako kaže da je to za našu decu, nameće se pitanje za čiju rade Kinezi. Da li za sto naše ili 300 do 400 miliona kineskih mališana. Ovdašnji roditelji lepe fotografije malih i bolesnih na kartonske kutije, koje postavljaju u kafanama proseći od sirotinje za osirotelu decu kako bi se lečila i operisala“, istakao je dr Radojević.

RTB „Bor“ je samo jedan primer od hiljada i hiljada mesta datim strancima da rukovode, a mi smo mali robići i pokorne sluge koji rade za šačicu evrića preostalih posle velikih gazda pristiglih, ne samo iz Kine, već brojnih država sveta, zaključio je dr Radojević.

Marković – Pune budžete prodajući gradsku zemlju zbog izbora

Popredsednica GrO, Violeta Marković je navela da je doneta odluka na sednici Gradskog veća o prodaji 3, 31 hektara gradskog građevinskog zemljišta precizirajući da je u pitanju pet parcela u širem centru Čačka.

„Gradonačelnik Milun Todorović je ovaj postupak obrazložio time da grad nema interes da obavlja bilo koju delatnost, odnosno da je to dobro za punjenje budžeta, a niko ne brine o interesu građana. To je naređeno svim lokalnim samoupravama od strane Aleksandra Vučića pred izbore koji će biti održani sledeće godine“, navela je ona.

Marković je precizirala da je jedna od tih parcela parking iza hotela „Morava“, koji koriste žitelji tog dela grada, a oduzet im je i deo parka zbog izgradnje stambenog objekta, zbog čega su se već bunili.

„Nije teško zaključiti da će tu nići kompleks od 10 000 m2, a kako će to uticati na kvalitet života, možemo samo pretpostaviti. Na „dobošu“ je i 1,1 hektar pijace u Ljubiću iako je ta površina bliska gradu i trebalo bi da je zadrži. Može se napraviti sajam, jer ga mi nemamo. SNS u Čačku se hvali svim i svačim, a ove informacije nisu objavljene ni na gradskom sajtu pa pitamo zašto se to krije od naših sugrađana“, zapitala je Marković.

Ona je naglasila da svi gradovi naveliko prodaju zemljište, što je naredba, kako je ponovila, od jednog čoveka – predsednika države želeći time da pune budžete stvarajući lažnu sliku da nam nikada nije bilo bolje i da nam „cvetaju ruže“.