Dodatne projekcije filma: TOMA

0
75

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baškao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.
Žanr: biografski
Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović
Scenarijo: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović
Direktor fotografije: Goran Volarević
Montaža: Milena Predić
Muzika: Zeljko Joksimović
Producent: Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović
Ponedeljak, 27. septembar 2021. / 20:30 sati
Sreda, 29. septembar 2021. / 20:30 sati
Četvrtak, 30. septembar 2021. / 20:00 sati
Petak, 1. oktobar 2021. / 20:30 sati
Subota, 2. oktobar 2021. / 20:30 sati

KULTURNI CENTAR GORNJI MILANOVAC

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime