Divna Ljubojević i hor Melodi na ARLEMM-u 2018

0
822

Arilje – Osmu noć ARLEMM-a, koju je publika sa nestrpljenjem čekala, obeležio je nastup najpoznatije domaće interpretatorke duhovne muzike Divne Ljubojević. Sa horom Melodi u porti crkve Sv. Ahilija, i ove godine pokazala je da svojim glasom može da pomeri granice lepote i uživanja još dalje.

Isto veče, na ARLEMM-u su nastupali polaznici violine, violončela i klavira sa kojima su prethodnih sedam dana svakodnevno radili vrhunski profesori muzike iz zemlje i inostranstva. Nakon toga, usledio je nastup polaznika studia za duhovnu muziku – Divna Ljubojević.

Arilje nastavlja da do 29. jula bude prestonica kulturnih dešavanja u Srbiji, okupljajući vrhunske predavače i izvođače kao što je kantautorka Sara Renar iz Hrvatske koja nastupa 24. jula. Pored muzičke nastave, deca i mladi pohađaće još raznovrsnih umetničkih radionica.
Poslednja tri dana, manifestacija se seli na ostrvo „Uski vir“ kada će nastupiti YU Grupa, Divanhana, Neverne bebe i još mnogi drugi. Ove godine prvi put festivalski deo biće prenošen uživo na internetu zahvaljujući Telenor 4G mreži na njihovom JuTube kanalu.

ARLEMM 2018 se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Opštine Arilje, kompanija Extreme intimo, Telenora i brojnih donatora.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime