Naslovna Društvo Danas sednica Kriznog štaba, uvode li se kovid propusnice

Danas sednica Kriznog štaba, uvode li se kovid propusnice

485

Dugo iščekivana sednica Kriznog štaba održaće se danas. Nakon velikog rasta broja zaraženih, stručnjaci i politički deo štaba sastaju se kako bi povukli naredne korake u pravcu suzbijanja epidemije. Na stolu se nalazi nekoliko predloga o kojima bi moglo da se raspravlja, a među njima su početak školske godine, kovid propusnice, obavezna vakcinacija zdravstvenih, odnosno prosvetnih radnika i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata.

Sve veći rast broja zaraženih, pune bolnice i dvocifren broj preminulih praktično su „naterali“ članove Kriznog štaba da se još jednom okupe u Palati Srbija. Epidemiološka situacija već danima je loša, a utisak je da se novim merama zakasnilo, a da stare nisu imale baš mnogo efekta.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se posle dužeg vremena sastao sa direktorima kovid bolnica zbog povećanog broja zaraženih pacijenata, te da će u naredne tri nedelje doći do povećanja broja zaraženih.

Krizni štab novu sednicu očekuje u lošijoj atmosferi nego što je bila ona je održana u junu, budući da je epidemiološka situacija znatno gora. Za sada iz Kriznog štaba ne stižu signali koje bi mogle da budu nove mere, ali sudeći prema izjavama zvaničnika i lekara iz Kriznog štaba na sednici će se raspravljati o početku školske godine, kovid propusnicama i eventualnom organičavanju rada ugostiteljskih objekata.

Nova.rs Foto BETA

NEMA KOMENTARA