Naslovna Kultura Čačanska biblioteka daleko se čuje

Čačanska biblioteka daleko se čuje

490

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ predstavila se kompozicijom „Najveći svetˮ na prvom muzičkom takmičenju Ifla Music Contest 2021 u organizaciji Međunarodne federacije bibliotečkih udruženja i institucija – IFLA.

Autori teksta su bibliotekari naše ustanove Olivera Nedeljković i Mirko Drmanac, a muziku, aranžman i produkciju za ovu numeru u potpunosti potpisuje Mirko Drmanac. Kompozicija je plod uspešne saradnje između društvene zajednice, korisnika i bibliotekara. Dugogodišnji član Gradske biblioteke, uspešan student Hemijskog fakulteta u Beogradu i vokalni solista Filip Caković otpevao je pesmu. Muzičku pratnju su činili prijatelji Biblioteke: The Poko Rubato Fellowship (sopran Vesna Đunović, violine Jelena Rubaković i Milica Kovrlija, saksofon Aleksandar Popović), Jelena Ratković, Dečji hor Muzičke škole „Dr Vojislav Vučkovićˮ Čačak uz posebnu podršku direktora ove ustanove Jovana Tošića. Audio-miksing kompozicije znalački je uradio basista Nikola Vranić.

U nastajanju pesme „Najveći svetˮ koja je inspirisana preseljenjem u novi hram knjige korišćeni su isključivo akustični instrumenti, a numera je snimljena u novoformiranom tonskom studiju pod krovom čačanske Biblioteke. Autori posebnu zahvalnost duguju gore navedenim saradnicima i prijateljima koji su učestvovali u nastajanju i realizaciji ove ideje.

FOTO MNA

NEMA KOMENTARA