Čačanin karijeru nastavlja u Jermeniji

0
43

ČAČAK – Srpski fudbaler Marko Milinković novi je fudbaler Alaškerta iz Jermenije. Igrač rođen u Čačku pre 33 godine potpisao je jednogodišnji ugovor sa novim klubom, uz opciju produženja na još jednu sezonu.– Zadovoljan sam zato što sam dobio priliku da igram za Alaškert, a za dodatni benefit smatram činjenicu da ću igrati u grupnoj fazi Lige konferencija. Preselio sam se iz Turske, a nadam se da ću u novoj sredini moći da iskažem potencijal u punom obimu – kaže za Mozzart sport Marko Milinković, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, koji je pet i po godina bio najbolji fudbaler Slovana, a u slovačkoj je igrao još i za Košice.

Marko koji je za za A tim Srbije odigrao jedan meč, kada su Orlovi slavili u utakmici sa Južnom Afrikom (3:1) 2009. godine, deli prve utiske iz novog kluba:

– Tim je organizovan, mislim da ima jak sastav, pa optimistično mogu da kažem da su naše zajedničke šanse u Evropi, u grupnoj fazi takmičenja gde igramo sa LASK-om, Helsinkijom, te Makabijem iz Tel Aviva dobre. Uostalom, reč je o velikom izazovu koji može presudno da utiče i na moj dalji put.

Inače, za kraj vredi reći da je Marko Milinković u svojoj dosadašnjoj karijeri nosio dres Borca, Košica, Slovana, kao i turskih ekipa, Genčlerbirligija, Ekscelsziora, i konačno Giresuna odakle je otišao na novi fudbalski zadatak.

Marko je sin nekadašnje legende čačanskog Borca i beogradskog Rada, svojevremeno najboljeg strelca jugoslovenske lige Duška Milinikovića Sulja.

Izvor. Mozzart sport, Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime