Čačani bez mogućnosti zamene stolarije po povoljnim uslovima

358

Čačani koji su hteli da zamene stolariju u okviru programa energetske sanacije neće to moći da učine jer je prijava čačanske Gradske uprave podneta Ministarstvu rudarstva i energetike ocenjena kao neuredna. Zbog toga su građani koji su imali nameru da po povlašćenim sumama promene prozore i vrata ogorčeni.

„Odbacuje se prijava Grada Čačka, jer u okviru pisane forme nije podneo akt jedinice lokalne samouprave o finansijskoj podršci unapređennja energetske efikasnosti stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na toj teritoriji, a koji sadrži planirane mere vezane za sprovođenje energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, sa odlukom nadležnog organa JLS o usvajanju navedenog akta, a što je bilo obavezno shodno IV, stav 1. tačka 3. Javnog poziva“, navodi se u obrazloženju Ministarstva rudarstva i energetike o obacivanju prijave čačanske Gradske uprave.

Čačanka Snežana Đorđević kaže da je imala nameru da aplicira za zamenu stolarije jer su joj prozori i vrata na stanu dotrajali.

„Živim u staroj zgradi, izolacija je veoma loša, kao i stolarija. Ne mogu da verujem da zbog nesposobnosti nadležnih koji su samo bili u obavezi da popune prijavu po kojoj smo mogli nešto da uradimo i smajnjimo troškove za energente – to nećemo moći da učinimo“, ispričala nam je ona.Mada, kako ističe, nije ni čudo što se sve to dogodilo imajući u vidu ko je na čelu, kako grada, tako i države.

„Ovo je samo još jedan, u nizu dokaza, da nas ne vode stručni, već politički podobni ljudi koji gledaju samo sopstvene interese i pune svoje džepove. Bruka i sramota, nemam šta da dodam“, zaključila je ona za Nova.rs.

Inače, prema zvaničnim podacima u Ministarstvo rudarstva i energetike stigle su prijave iz 88 gradova i opština, a 67 je prihvaćeno.

Nova.rs, Foto – ilustracija