Čačak – Zbog velike buke po pravdu u Strazbur

423
Grupa građana „Ujedinjeni protiv buke – Čačak“ najavila je danas žalbu Sudu za ljudska prava u Strazburu zbog velike buke, i danju i noću, iz pojedinih kafića i drugih lokala.

U tom Udruženju su rekli novinarima da su pokrenuli peticiju „Stop dnevnoj i noćnoj buci iz lokala u Čačku“ koju će predati Sudu u Strazburu, zajedno sa udruženjima građana iz drugih gradova koji se bore protiv nekontrolisane buke iz gradskih lokala.

„Na ovo smo primorani jer smo doživeli opšte nerazumevanje od svih naših institucija koje bi trebalo da nas štite u ovom slučaju – Policijske uprave, komunalne milicije i inspekcijskih službi“, rekli su u Udruženju.

Čačansko Udruženje građana je navelo da je Sudu u Strazburu već poslalo brojne video snimke na kojima se jasno čuje visok nivo buke a i vide izvori buke iz kafića, luna parka, sa gradskog bazena.

„Želimo da svima bude jasno da nikome od nas ne smeta, a i zašto bi, što kafići, luna park, bazeni i drugi izvori buke rade, smeta nam buka koja je daleko iznad dozvoljenog“, dodali su u tom udruženju.

Smatraju i da visok nivo buke nije neophodan za rad lokala, te naglasili da onima koji žive u blizini takvih lokala buka remeti normalan život u stanovima.

BETA