Bioskop gornjomilanovačkog Kulturnog centra publici otvara vrata 1. jula

0
381

GORNJI MILANOVAC – Nakon tri meseca pauze, bioskopi će od 1. jula ponovo otvoriti vrata za svoje posetioce. Velika akcija „Povratak u bioskop“, od jula će biti organizovana u svim gradovima Srbije.

Do 1. jula i početka velike akcije “Povratak u bioskope” na repertoaru Kulturnog centra Gornji Milanovac prikazivaće se odabrani filmovi sa međunarodnog festivala kratkog filma “Kratka forma”. Prva projekcija biće organizova već u petak, 12. juna 2020. godine u Bašti ispred velike sale, od 20:30 sati.

Podržavajući jedinstvenu misao, da nam je socijalizacija danas potrebnija više nego ikad, publika će od 1. do 15. jula svoje omiljene filmove, u odabranom društvu, moći konačno da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu. U duhu solidarnosti sa planetarnom pandemijom, cena karata za filmove će tokom trajanja akcije u svim bioskopima biti po simboličnoj ceni od 200 dinara. Cena će važiti za sve filmske projekcije.

Repertoar će činiti dvadesetak filmskih naslova. Reč je o filmova iz tekuće i prethodne godine, koji su se izdvojili svojom gledanošću i kvalitetom, kao i filmovi kojima je usled nastupanja pandemije, prekinuto bioskopsko prikazivanje.

Nakon završetka akcije, od 15. jula, na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije sa 200.000 dinara ove godine pomoćiće realizaciju Međunarodnog festivala kratkog filma “Kratka forma”. Festival će biti realizovan u Gornjem Milanovcu od 23. – 27. septembra 2020. godine.

Inače, za “Kratku formu” pristiglo je oko 1000 filmova, koje potpisuju autori sa svih meridijana. Selekciona komisija do kraja avgusta odabraće najbolje filmove koji će biti prikazani u četiri takmičarske kategorije i to: filmovi do jednog minuta, do 3 minuta, od 3 do 15 minuta i filmsko stvaralaštvo dece i omladine.

Foto – ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime