Asfaltiran glavni put u Milićevcima

0
447

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio je, zajedno sa saradnicima, Mesnu zajednicu Milićevci, u kojoj je asfaltiran glavni seoski put. Novi asfalt postavljen je na čitav put dužine 2,5 kilometra i širine 4,8 metara. Ova saobraćajnica vodi kroz centar sela ka školi, Domu kulture, crkvi…

Ukupna vrednost investicije, koju je finasiralo JP “Putevi Srbije“, je 27 miliona dinara.

– Pre dve godine asfaltiran je Vasovića put, koji ovo selo povezuje sa Rakovom. Novom putnom infrastrukturom ćemo značajno olakšati meštanima ovog kraja, ali radićemo ubrzano i na poboljšanju vodosnabdevanja, što već i činimo. Očekujemo da Milićevci zajedno sa Gornjom Gorevnicom, Vranićima i Sokolićima, budu priključeni na vodosistem Rzav. Želimo da pomognemo starosedeocima, ali naročito njihovim potomcima, da ostanu da žive u ovom kraju i da imaju sve uslove kao i naši sugrađani u gradu – rekao je Todorović.

Gradonačelnik je posetio i Osnovnu školu “Sveti Sava”, koju trenutno pohađa devetoro đaka, a sledeće godine biće ih još sedam i ovom prilikom najavio saniranje oštećenja školske zgrade, koje će biti finansirano iz budžeta Grada.

Milićevci broje oko 400 domaćinstava i oko 1.000 meštana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime