Ministar Dačić uručio diplomatski pasoš Filipu Filipoviću

0
1653

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas diplomatski pasoš Filipu Filipoviću, vaterpolisti i ambasadoru dobre volje.

Ministar Dačić je istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji, objavljeno je na sajtu MSP.

„Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem dokazali da su pravi ambasadori naše zemlje“, rekao je ministar Dačić.

Ambasador dobre volje Filip Filipović zahvalio je ministru Dačiću na ovom lepom gestu države i izrazio nadu da će država i dalje podržavati vaterpoliste, budući da je ovim činom država pokazala stepen vrednovanja njihovih dostignuća i načina na koji predstavljaju zemlju u svetu.

„Ovo je jedan zaista lep gest države i polaskan sam što sam dobio diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivicu Dačiću“  kazao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime