Cene nekretnina divljaju, a stanovi se prodaju kao alva

0
64

ČAČAK – Uprkos tome što cene nekretnina u Čačku „divljaju“, stanovi se prodaju pre nego što bageri uđu na parcelu gde treba da počne izgradnja stambenih objekata, kažu za Nova.rs preduzimači. Prema njihovim rečima u gradu pored Morave trenutno je u izgradnji više od 28 zgrada, ali kupaca ima.

Prema rečima Vladana Ljubisavljevića vlasnika agencije „Viza nekretnine“, najveća potražnja je za stanovima manje kvadrature i garsonjera.

„Za novu garsonjeru je neophodno izdvojiti čak do 1400, a polovnu oko 1000 evra po m2, jer ih skoro uopšte nema u ponudi. Kada su u pitanju jedosobni stanovi, oni u novogradnji po kvadratnom metru staju i do 1400, dok u staroj gradnji od 700 do 1000 evra po m2“, rekao je on za Nova.rs

On navodi da se stambne jedinice veće površine teže prodaju, ali je cena slična kao kod jednosobnih. To zavisi, napominje Ljubisavljević, od spratnosti, kvadrature, kvaliteta lokacije, ali je prosečna cena oko 880 evra po metru kvadratnom.

Četvoročlana porodica Marić je imala nameru da promeni stan od 60 metara kvadratnih za veći, od 90, ali su odustali od toga.

„U pitanju je nova zgrada nedaleko od Tehničkog fakulteta, a imali smo nameru zbog dece da kupimo veći prostor kako bi svako od njih dvoje imao svoju sobu. Međutim, problem je bio što u sklopu stana, koji je bio 89 m2 nismo mogli da pazarimo i slobodna parking mesta zbog čega smo odustali. Zato tražimo dalje. Kvadratni metar je iznosio 1200 evra, dobro je urađena izolacija, spratnost nam je odgovarala, ali sa malom decom nismo mogli da ostavljamo automobile kilometar do dva od zdrade“, kažu Marići za Nova.rs.

Foto ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime