Zlatni kajakaši na prijemu kod gradonačelnika Čačka

0
259

Čačak nije samo grad košarke, već se možemo ponositi uspesima iz raznih sportova, oenio je gradonačelnik Milun Todorović.

Tome svedoče, kako je rekao, i mladi čačanski kajakaši iz Kajak kluba „Čačak“, koji su na nedavno održanom Prvenstvu države osvojili prvo mesto u kategoriji pionira na divljim vodama u disciplini SPUST KLASIK.

 

To je bio povod da ih ugosti gradonačelnik Čačka Milun Todorović, zajedno sa pomoćnikom Miroslavom Petkovićem, kako bi im čestitali na istorijskom uspehu ovog sporta za Čačak, i razgovarali na temu kako bi Grad mogao da pomogne u promociji kajaka.

„Ovo je prvi put da mladi kajakaši donesu ovako značajnu medalju u naš grad i mi ćemo im se sigurno odužiti za njihove uspehe. Trudićemo se da pomognemo i finansijski, i organizaciono. Sada već razmenjujemo naše ideje i njihove potrebe. Ovi mladići su primer kako bi trebalo odrastati, odlični su đaci i odlični sportisti, i to jeste pravi način razmišaljanja, ali i način prenošenja poruke drugima, jer veoma je važno da se mladi bave sportom, da uživaju na reci… Na nama je da unapredimo sve što je u našoj moći da Morava bude što bolje mesto za njihovo takmičenje. Siguran sam da ćemo ubrzo ispuniti sva njihova očekivanja“, rekao je Todorović.

Na prijemu kod gradonačelnika bili su kajakaši Ilija Kleut, Aleksa Milunović, Miloš Novaković i njihov trener Zoran Novaković, kao i Milovan Erić, selektor svih selekcija u Kajak klubu „Čačak“.

kajakasi-kajak-klub-cacak-gradonacelnik
Foto: Grad Čačak

Prvenstvo države za 2021. godinu održano je na reci Ibar kod Buka Grmčić, a pioniri su se trkali na stazi u dužini od jednog kilometra. Među sedam klubova, Čačani su bili najbolji i dominirali u konkurenciji 19 pionira. Sva trojica osvojila su medalje u pojedinačnim takmičenjima, a vrhunac je bila pobeda Čačana i u timskim trkama po 3 kajakaša, u kojima su Ilija, Aleksa i Miloš pobedili sve ekipe drugih klubova.

Želja ovih mladića je da se kajak u gradu još popularizuje, a kako im je rekao gradonačelnik Todorović, oni su to upravo učinili svojim velikim uspehom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime