Žestoka skupštinska rasprava oko dodele Decembarske nagrade

0
269

ČAČAK – Na današnjem zasedanju gradskog parlamenta vodila se žestoka rasprava odbornika opozicije i vlasti oko dodele najprestižnijeg priznanja grada Čačka – Decembarske nagrade, koja su poneli privrednik Milenko Kostić, ortoped i sportski radnik, dr Ljubiša Dmitrović i inženjer, Mihailo Simović.

Prema rečima predsednika Komisije za ovo priznanje, Milete Tutunovića bilo je nominovano 12 kandidata, ali je jedan eliminisan jer nema prebivalište u Čačku.

„Milenko Kostić je vlasnik firme „Auto – Čačak „, zapošljava više od 800 radnika i dostojno prezentuje naš grad u zemlji i svetu. Veliki je humanista, sponzoriše brojne sportske klubove i smatram da je, kao i ostala dva kandidata, pravi čovek za ovo priznanje“, rekao je, između ostalog, Tutunović.

Odbornik Dveri, Miloš Rakonjac je naveo da je duboko razočaran što nije čak ni razmatran predlog da Decembarska nagrada pripadne piscu Antoniju Đuriću.

„Za ovo priznanje predložen je šef gradonačelnika Čačka što je sasvim besmisleno i nepristojno – svom poslodavcu uručiti nagradu“, ocenio je on.

Sa njim se složio i Aco Đenadić koji je rekao da je proboj Solunskog fronta obeležen gej – paradom.

„Istorija će se pisati i posle Vas. Đurić danas piše 28. knjigu i Vi ga ne možete sprečiti da njegova dela budu svedoci tog vremena. Nadam se da će buduća pokoljenja čitati istinsku istoriju“, istakao je on, nakon čega mu je predsednik Skupštine, Igor Trifunović izrekao meru opomene.

Sa druge strane prof.dr Sveta Stamenković SPS – JS- DSS je kazao da veliki broj Čačana zaslužuje Decembarsku nagradu, ali je nemoguće da je svi dobiju.

„Podržavam predlog Komisije i ujedno upućujem čestitku dobitnicima“, poručio je on sa skupštinske govornice.

Prema oceni dr Milana Roganovića, odbornika Dveri prilikom kandidature za ovo priznanje se gleda političko opredeljenje.

„To zaista treba da budu najbolji, među najboljima „, smatra Roganović.

Sa skupštinske govornice se obratio i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović koji je naglasio da on ne odlučuje o predlozima, već nadležna Komisija.

„Veoma sam ponosan na svoje odnose sa Miodragom Kostićem i to što se drugi stide svojih učitelja nije moj problem. Nikakvog uticaja nisam imao na to kome će biti uručene nagrade“, istakao je gradonačelnik.

On je podsetio da su predloge dala ugledna udruženja privrednika, kompanije, sportski klubovi…

Todorović je, ujedno, zapitao je predstavnike Dveri da li su bili iskreni prošle godine kada su

se zalagali da Milenko Kostić dobije Decembarsku nagradu ili ove kada smatraju da bi to bilo nepristojno.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime