Za sedam dana poginulo 19 ljudi

0
755

KURŠUMLIJA/MNA – Četiri osobe su poginule, a šest je povređeno u jutrošnjem direktnom sudaru kamiona sa prikolicom i autobusa na putu između Kuršumlije i Prokuplja.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov, koji je obišao mesto saobraćajne nesreće u selu Barlovo kod Kuršumlije, apelovao je na prevoznike da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila i vremenu odmora vozača.

„Ovo je još jedna teška saobraćajna nezgoda koja se dogodila u prethodnih sedam dana, tokom kojih je, na žalost, na našim putevima poginulo ukupno 19 osoba“, rekao je Arsov.

Prema njegovim rečima, policija će, povodom ove nesreće, izvršiti nadzor prevoznika.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije izvršiće nadzor kod prevoznika i utvrditi da li su sve zakonske odredbe poštovane, a istraga, koju vodi Osnovno javno tužilaštvo, utvrdiće kako je do ove saobraćajne nezgode došlo“, naveo je Arsov.

On pozvao je putnike i vozače da sve nepravilnosti prilikom prevoza prijave Upravi saobraćajne policije na broj 064/892-21-21.

„Uprava saobraćajne policije će intervenisati na svaku nepravilnost i utvrditi da li je reč o propustima prevoznika ili vozača“, istakao je Arsov.

Arsov je apelovao na sve vozače, koji tokom prvomajskih praznika idu ili se vraćaju sa odmora, da poštuju brzinu kretanja, da ne pretiču na mestima na kojima to nije bezbedno i da vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime