Vuk Borović – Za mene je ples je više od igre, nadam se da ću postati profesionalac

0
886

Vuk- prvo takmičenje i prva medalja

ČAČAK – Za mene je ples više od igre pa planiram da se bavim i ubuduće ovom disciplinom, izjavio je za info-lider.com Vuk Borović, član Plesnog kluba Luna istakavši da je to, zapravo, njegova velika ljubav.

Dok su njegovi drugovi, još kao mali, voleli da igraju fudbal, odbojku, ili da se, pak, bave nekom drugom sportskom disciplinom, on je slušao muziku i divio se njenim zvucima.

„To naravno ne znači da sam posvećen samo plesu. Igram se sa drugovima, volim sport, pratim, uglavnom fudbal i tenis, međutim, i ples je zapravo neka vrsta sportske discipline“, ocenio je ovaj četrnaestogodišnjak, koji pohađa sedmi razred Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Čačku .

Vuk, kaže, obožava latinoameričke plesove, kao što su samba, ča ča ča i rumba.

Vuk Borović i Marija Bilbija

„Tu su, naravno, i standardni – poput valcera, tanga i drugih, a moram da iskoristim priliku da pomenem i moju partnerku, Mariju Bilbiju sa kojom se izvanredno uklapam. Zajedno smo osvojili nekoliko medalja i najvažnija stvar je imati pravog partnera za igru“, nastavlja svoju priču ovaj mališan.

Treninzi, napominje, znaju nekada biti i naporni, jer je vrlo važno redovno ih posećivati, a vrlo često svako od nas može imati loš dan.

„Međutim, kada izađemo na podijum sve se menja. Ta energija koju nam uliva muzika i budi emocije je sjajna“, naglasio je Vuk.

Upitan šta će biti njegovo opredeljenje kada je škola u pitanju, kaže da još razmišlja, i dodaje, da još uvek nije doneo konačnu odluku.

„Da, sada moram da se posvetim pripremanju prijemnog ispita, ali nisam siguran šta ću upisati, ali to ne znači da ću zapostaviti ples, jer ta draž i pozitivna energija koju imamo na probama je rečima neopisiva“, ponovio je on. Vuk kaže da nikada nije imao predrasude da će ga drugari zbog ove njegove „velike ljubavi“ zezati budući da se za ovu disciplinu više opredeljuju devojčice.

„Mama Gorica, tata Zoran i sestra Natalija mi pružaju veliku podršku. Sada sam porastao i postao svestan koliko su obaveza imali prema meni ranije, da me vode na probe, čekaju dok se završe. I sada to čine kada je potrebno. Ali siguran sam da ću i ubuduće u njima imati veliku sigurnost, jer je ona neophodna bez obzira na to da li se bavite plesom, odbojkom, ili nekom drugom vrstom hobija“, istakao je on.

U svojoj dosadašnjoj karijeri okitio se sa više od petnaest medalja, što zlatnih, što srebrnih, a sigurno će ih biti još.

Uostalom, ja planiram plesom da se bavim profesionalno. Smatram da ovu disciplinu svi koji mogu treba više da promovišu, pre svega mediji. Ujedno da se zahvalim svim roditeljima koji nas prate na brojnim takmičenjima na koja putujemo, ali i onima koji dolaze na nadmetanja koja se održavaju u našem gradu“, zaključio je Vuk.

 

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime