Vučić: Od Obrenovca do Čačka za Vidovdan

0
118

BEOGRAD/ČAČAK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi deonica Koridora 11 od Obrenovca do Čačka mogla biti otvorena na Vidovda.

„Od Beograda do Čačka stizeće se za sat vremena i to da ne kršite pravila, da ne kršite propise“, rekao je Vučić gostujući na Radio televiziji Srbije.

Vučić će danas u 15:00 sati, zajedno sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, prisustvovati početku izgradnje deonice auto puta Preljina-Požega na Koridoru 11.

Radovi će biti ozvaničeni u mestu Pakovraće nadomak Čačka.

Prema Vučićevim rečima, trenutno je najduži tunel Manajle u Grdeličkoj klisuri, a sada „idemo na planinu Jelicu i na mestu Laz tunel će biti dugačak 2.700 metara, najkomplikovaniji, još veći i duži od Manajla“.

„Kinezi će to da rade, izvanredna kompanija CRBC koji nisu kasnili ni dana na deonici Surčin-Obrenovac“, rekao je Vučić.

Vrednost radova na ovoj deonici, koji bi trebalo da budu završeni u naredne dve i po godine, iznosi 450.000.000 evra.

Autoput od Preljine do Požege ima veliki značaj za povezivanje Srbije i regiona, jer predstavlja nastavak Koridora 11 ka granici sa Crnom Gorom, ali je i deo budućeg autoputa Beograd – Sarajevo, pošto od Požege preostaje da se izgradi još oko 60 kilometara do granice sa Bosnom i Hercegovinom.

Skoro trećinu trase na budućem autoputu od Preljine do Požege činiće mostovi i tuneli.

Autoput Preljina – Požega je podeljen na tri manje deonice, a imaće tri tunela, 32 mosta, 11 nadvožnjaka i tri petlje.

Od Preljine do Prijevora duž reke Čemernice i malim delom pored Zapadne Morave u dužini do 8,27 kilometara.

Zatim od Prijevora do Lučana biće urađeno 15,51 kilometar i izgrađeno 20 mostova koji će biti duži od tri kilometra. Projektovana je i izgradnja tunela „Laz“ od 1.750 metara.

Treća poddeonica, od Lučana do Požege, protezaće se na sedam kilometara i na njoj bi trebalo da budu izgrađena tri mosta, tunel dug 2.040 metara, petlja u Lučanima i most preko reke Bjelice.

MNA, Foto – moravainfo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime