Vučić: Laž da nezavisnost Kosova mora da se prizna do kraja godine

0
114

„Kada vam pričaju da hoću da menjam granice ne govore vam istinu, jer gde su nam danas granice, zna li ko? Mi mislimo jedno, Albanci drugo, deo sveta misli jedno, drugi deo sveta drugo“, naglasio je Vučić.

„Nemamo nikakav nacrt rešenja, nisu ni blizu njega, ali znamo da moramo da razgovaramo i pokušamo naše odnose da uredimo“, rekao je Vučić.

„Kada budemo imali šta da vam kažemo, to nećemo činiti u Briselu i Beogradu, već ovde u Mitrovici i Gračanmici i nemojte da strepite nijednog časa zbog toga“, poručio je Vučić.

„Hoću da menjam vaša prava i da uradimo sve što možemo i sačuvamo vas na Kosovu i Metohiji. Hoću za vas da osvojimo sva prava koja vam pripadaju i hoću vaša prava na rad, slobodu, sigurnost, kretanje, učenje i ako moramo da za to ucinimo kompromis, i mi i Albanci, i uvek ću to da uradim, samo nemojte to zvati pogrešnim imenom“, rekao je Vučić.

Ponosan sam na to što te mi dali 80 procenatra vaših glasova i zato znam kako da branim vaše poverenje i kako da ga štitim, dodao je on.

Vučić je podsetio da se Srbija borila protiv NATO 1999. godine, da je štitila sebe i da je izgubila, jer su mnogo jači bili, ali i kukavice jer su iz aviona izručili tone bombi.

Vučić je ocenio da je Slobodan Milošević bio veliki državnik, da je imao najbolje namere, ali da, nažalost, nije sve bilo tako, i ukazao na, po njegovom mišljenju, propuste, ranije vlasti u Srbiji:

„Jesmo li mi ili neko drugi isporucili našeg predsednika Hagu. Jesmo li mi isporučili naše generale? Najgore je da bi oni što su to sve učinili danas da nam drže lekcije“.

Oni su 2008. godine priznali nezavisnost Kosova koju je priznalo 100 zemalja sveta. Mislite li Srbi da možemo da ne platimo cenu za sramni zahtev koji su uputili Međunarodnom sudu pravde za ocenu proglašenje nezavisnosti Kosova. Imali smo najbahatiju vlast, ocenio je on.

Prema Vučićevim rečima, obaveza Srbije je da i u dobri i zlu bude uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da Srbija danas vodi odgovorniju politiku nego u prošlosti, bira put budućnosti u Evropi, ali jasno i glasno kaže da ne želi članstvo u NATO.

„Čuvamo svoju nezavisnost, vojnu neutralnost i uspomenu na stradanje naroda na Kosovu i Metohiji, zato govorimo istinu o onome što hoćemo i nikako i nikada nećemo“, rekao je on.

„Oni koji viču da treba Albance da proteramo preko Prokletija sede u beogradskim kafićima i neće svoju sudbinu da vežu za Kosovo“, predočio je on, dok ste vi svoju sudbinu vezali za Kosovo i Metohiju i neće da vam kažu u oči da u Prištini nisu Srbi na vlasti.

„Ima neki Tači, Haradinaj. I taj Tači, Albanac, ne voli mene, niti ja njega, ali ako je Stefan Nemanja mogao sa omčom pred Komnina, moram i ja, bez omče, pred Tačija, Haradinaja, Mogerini, Merkel i Putina. Hoću i mogu i boriću se za srki narod“, ilustrovao je Vučić.

„Postoje dve stvari koje neću da radim protiv svoje zemlje – neću da lažem svoj narod i neću da radim protiv svoje zemlje. Nisu moji motivi i posao sumanute vizije Kosova bez Albanaca ili Kosova bez Srba“, dodao je Vučić.

„Neću da vas huškam, obećavam oružje i municiju, vas hoemo žive, hoćemo srpsku decu, škole, udžbenike, dovoljno posla da poželite tu decu“, rekao je on.

Novo je što neću da psujem Albance, rekao je Vučić i poručio da želi ideje za bolje sutra i budućnost, kako da se sačuva srpski narod.

„Kako da čuvam svoju zemlju, insttucje, da čuvamo mir i uspostavljamo mostove poverenja prema Albancima, da težimo dogovoru čak i kad znamo da je nemoguće da posle vekva ratova i sukobljavanja, imamo vekove pristojnih, racionalnih, a zašto i ne prijateljskih odnosa sa Abancima“, istakao je Vučić.

„Mi želimo da budemo deo Evrope, a Albancim žele viznu liberalizaciju, svi želimo bolji život i tu nema prečica. Moramo da živimo sa njima, da razgovaramo i pregovaramo“, napomenuo je Vučić.

Neko nekada u budćnosti moraće da postigne kompromis sa Albancima, naveo je on i predočio da neće biti lakih i jednostavnih rešenja.

Rešenje nije na vidiku, ponovio je on, ali se nadam i Bogu molim da ih bude u 10, 20 godina, jer sve drugo značilo bi kraj našeg postojanja na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da je na Kosovo i Metohiju došao sa sveobuhvatnim investicionim planom za 10 sredina sa srpkom većinom.

Prema njegovim rečima, Srbija za kosovski dodatak izdvaja 71 milion evra i spremna je da poveća tu sumu, jer želi da njen narod ostaje na Kosovu i Metohiji.

„Moja namera je da pobedimo i kada počnemo da pobeđujemo želim da to bude bez krvi, mrtvih, užasa i grobova“, naglasio je on.

„Moja namera je da Srbija bude velika, ali ne da osvaja Balkan i svet, već da osvaja budućnost i takve bitke su pred nama. ne onima u kojima se u budućnost puca, malo nam je ostalo života i ovde i u Srbiji“, naglasio je Vučić i istakao da želi i da vrati dostojanstvo crvi da bude na svom zemljištu i svojoj imovini, „a ne novu da nam izmisle“.

„Nećemo da se junačimo, ali molim i sve na drugoj strani da ozbiljno shvate da se nijednog časa neću dvoumiti u potrebi da zaštitim naš narod ako u bilo kom delu Kosova i Metohije naš narod bude napadnut“, zaključio je Vučić.

Foto, Piše: FoNet

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime