Vanredna situaciju na čitavoj teritoriji opštine Lučani, smetovi i do dva metra

0
144

LUČANI – Zbog snežnih padavina, opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani je doneo odluku o progašenju vanredne situacije na čitavoj teritoriji te opštine.

Ovakvu odluku Štab je doneo nakon sagledavanja stanja na terenu i posle snežnih padavina koje neprestano padaju skoro 24 sata.
Tako su u rubnim delovima opštine Lučani, snežni nameti trenutno dostigli visinu do dva metra a mnogi putni pravci potpuno neprohodni. Teška situacija je u planinskim delovima opštine, gde je temperatura ispod nule i ima dosta leda na putu. Čišćenje snega je posebno otežano jer vremenski uslovi se dozvoljavaju da se u brojnim delovima opštine očisti napadali sneg, koji se ne retko pretvara u snežni nanos i tako onemogućava bilo kakvu saobraćajnu komunikaciju.

Sva mehanizacija javnih preduzeća je trenutno,na terenu sa zadatkom da se neprestano od snega raščišćavaju svi opštinski putevi prvog i drugog prioriteta. Takođe, opštinski štab za vanredne situacije se obratio i republičkom štabu za pomoć u nafti i gorivu koja je neophodna mesnim zajednicama u cilju raščišćavanja seoskih i nekategorisanih puteva.

Foto – profimedia, ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime