Vandali uništili novi mural posvećen junacima sa Košara, Krljevčani zgroženi

0
73

KRALJEVO – Za sada, nepoznati huligani prosuli su veliku količinu farbe na mural oslikan na zidu kraljevačkog Atletskog stadiona posvećen herojima koji su živote izgubili na Košarama. Juče, prilkom otkrivanja murala, njihovi potomci, saborci i članovi delegacija koji su prisustvovali svečanosti bili su zgroženi ovim vandalskim činom.

Na muralu su oslikani likovi Milosava Jošovića, Pećanca Ninoslava Vojvodića koji se borio sa kraljevačkim saborcima u Petom bataljonu beogradske Vojne policije i 125. motorizovanoj brigadi, Srđana Košovića iz Ušća i nedavno preminulog Nedžada Bilalovića, koji je tragično nastradao.

Članovi njihovih porodica su naveli da je skrnavljenje murala za njih užasno bolno, jer su njihovi rođaci bili veliki junaci čija imena treba da budu zapisana zlatnim slovima u istoriji naše zemlje. Kraljevčani koji su prisustvovali otkrivanju murala su u šoku zbog jučerašnjeg incidenta.

„Sramota me je od tih ljudi, mladića, ne znam već ko su. Ovi heroji, ovi hrabri ljudi, koji su dali živote za našu zemlju, oni žive i živeće zauvek.  Pokušali su da ih ponovo ubiju, ali u tome nisu, niti će ikada iko uspeti. Veoma je važno da se ne zaboravi ta lavovska bitka koja se vodila 68 dana“, kazao nam je danas Zoran Krljar iz Kraljeva.

Sličnog su mišljenja i ostali žitelja grada pored Ibra. Kažu da ih je stid od, najverovatnije, njihovih sugrađana koji, kako su istakli, pokušavaju da ubiju  i unize slavnu srpsku istoriju.

Inače, mural „Junaci sa Košara“ dimenzija 25×3,5 metara  je oslikao kraljevački slikar Miodrag Mikan Kojić čiji je rad sa likom prerano preminulog glumca Nebojše Glogovca kod „Ibar bašte u Kraljevu.Policija je izvršila uviđaj, a za počniocima ovog gnusnog čina se i dalje traga.

 

 

 

Foto – Goran Šljivić, Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime