Usvojen tekst novog Zakona o trgovini

  0
  255

  BEOGRAD (MNA) – Usvajanjem predloga Nacrta zakona o trgovini, zajedno sa prošlonedeljnim usvajanjem Predloga izmena i dopuna Zakona o elektronskoj trgovini, na sednici vlade, učinjen je značajan korak ka razvoju elektronske trgovine u Srbiji, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

  „Nova regulativa u oblasti elektronskog trgovanja robom i uslugama, doprineće približavanju našeg tržišta evropskim i svetskim standardima, a i time i bržem razvoju naše digitalne ekonomije i društva“, rekla je Matić.

  Ona je istakla da su Nacrtom novog Zakona o trgovini otklonjene nedoumice u vezi sa i prodavnicama i platformama koje prodaju globalno i ne poznaju geografske granice.

  „Nacrt definiše pojmove elektronske prodavnice i elektronske platforme, kao i najčešće korišćene oblike elektronske trgovine. Zatim, posebno se reguliše isticanje cena u e-trgovini, ustanovljena je razlika između e-trgovine namenjene domaćem tržištu i one namenjene inostranom tržištu, a uvedene su posebne mere za suzbijanje sive ekonomije“, navela je Matić.

  Matić je podsetila i da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija priprema Akcioni plan za razvoj e-trgovine, u okviru projekta „Jačanje elektronske trgovine u Srbiji“ koji sprovodi sa USAID-om.

  POSTAVI ODGOVOR

  Molimo Vas unesite svoj komentar
  Molimo Vas unesite ovde ime