Urnebesna komedija “Evropejci” pred Milanovačkom publikom

0
516

GORNJI MILANOVAC – Hit komedija “Evropejci”, varoškog pozorišta „Histrion“ iz Prokuplja, koja je ove godine proglašena za nabolju predstavu 4. ŠIK festivala u Velikom Gradištu i pre nešto više od mesec dana u Tuzli zatvorila 18. Međunarodni festival pozorišta s područja Balkana – “Pozorište bez granica 2018”, u utorak, 6. novembra 2018. godine biće izvedena i na sceni velike sale Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu.

Reč je o predstavi koja na satirično-ironičn način govori o sudaru srpske tradicije i modernih evropskih shvatanja. Aktuelna tema već čitavu deceniju, komedija “Evropejci” verno odslikava položaj naroda koji se zaglavio negde između želja i mogućnosti.

Ovoga puta institucija srpskog kumstva, koju baštine dva pacijenta Sota i Mane, suprotstavlja se stavovima medicinske sestre koja ima potpuno drugačije viđenje svoje zemlje na evropskom putu.

Komediju “Evropejci” , Miroljuba Rikija Nedovića, na scenu je postavio glumac i reditelj Jugoslav Jovanović, a uloge uz njega tumače i Vladimir Milenković, Biljana Stošić i Nebojša Milenković Jumba. Organizator predstave je Milanovačko pozorište uz podršku Kulturnog centra.

Cena ulaznice je 200 dinara, a karte se mogu kupiti na biletarnici ispred velike sale Kulturnog centra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime