U IŠČEKIVANjU RASPLETA ČAČANSKE SAVAMALE

0
264

ČAČAK – Grupa građana “Za napredniji Čačak“, došla je do novih informacija u vezi sa rušenjem kuće u Hajduk Veljkovoj ulici. Tom prilikom jedno lice je zadobilo teže telesne povrede, saopšteno je danas iz ove GG.

Pre šest nedelja postavili smo nekoliko vrlo važnih pitanja gradskoj vlasti u vezi teškog incidenta koji se dogodio 12. juna kada je teško povređen mladić, prilikom rušenja objekata u Hajduk Veljkovoj ulici, za potrebe izgradnje ulice 10.

Nije da smo se nadali odgovorima, bilo kakvim, makar i neiskrenim. Zato smo i potražili informacije koje po Zakonu su javne i dostupne. Koristimo priliku da građanima predočimo kako oni koji bi najviše trebali da štite Zakon i zakonitost postupka, oni koji bi trebalo da štite grad i građane Čačka, prave teške prestupe koji će grad ( čitaj građani Čačka) itekako koštati.

Na osnovu odgovora koje smo dobili od građevinske inspekcije, Gradskog javnog pravobranioca i Gradske uprave za urbanizam grada Čačka, obaveštavamo javnost sledeće:
Nemili događaj se desio na :

A da Javni pravobranilac nije uvela grad Čačak kao vlasnika , i nije sačinjen zapisnik da je objekat ispražnjen od lica i stvari, pa samim tim nije se mogla ni tražiti dozvola za rušenje od Uprave za urbanizam potvrđuju zvanične informacije:

Takođe, Javni pravobranilac je dala informaciju da za deo objekta nije još uvek dogovorena cena ekpropijacije, a pretpostavlja ( ???) da vlasnici neće osporavati ulazak u posed?!?!
Dakle, stručne službe grada Čačka, na koje je uzgred budi rečeno gradonačelnik ponosan, NISU sprovele zakonski postupak prilikom rušenja objekata, i time prekršile zakon, dovele u životnu opasnost osobu koja se našla u objektu koji je rušen, kada su toj osobi pričinjene teške telesne povrede. Da će mladić tužiti grad Čačak, to je već izvesno. Ali isplata će verovatno sačekati neku sledeću vlast, pa koga je briga….

I to da će grad ( čitaj: građani) morati da plati što neke „ stručne službe“ konstantno krše zakon, i ne rade svoj posao, neće biti prvi put. Ali je neverovatno da Javni pravobranilac, iako je sve ovo što smo u odgovoru dobili, znala, dostavi izvodiocu radova OBAVEŠTENjE O REŠENIM IMOVINSKO PRAVNIM ODNOSIMA, i time dovede u zabludu izvodioca radova.
Takođe, postavlja se pitanje zašto je bilo toliko hitno da se ruše objekti pre nego se nagode sa vlasnikom oko cene ekspropijacije, kada ionako postoji objekat zbog koga zahtev za građevinsku dozvolu za izgradnju ulice 10 još neće moći da se podnese…Pitanje je da li će moći i sledeće godine…

Sve ovo skupa je tužno, poražavajuće, razočaravajuće i ponižavajuće.
Gospodo iz gradske kuće, pokazali ste nepoštovanje prema:
Životu
Ljudima
Zakonu
Okruženju
Građnima i njihovom novcu

VREME JE ZA PROMENE!

GG za napredniji Čačak

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime