U Čajetini dodeljeno 40 auto-sedišta za decu

0
85

ČAJETINA – Opština Čajetina u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije dodelila je 40 auto sedišta za decu rođenu na teritoriji opštine Čajetina do 31. jula 2018. godine. Ovo je jedna u nizu akcija koja se sprovodi na nivou lokalne samouprave sa ciljem povećanja bezbednosti najmlađih u saobraćaju, a koja će biti nastavljena i tokom narednih meseci.

Agencija za bezbednost saobraćaja kampanju podele auto sedišta sprovodi u cilju povećanja nivoa bezbednosti najmlađih u saobraćaju, uzevši u obzir poražavajuće podatke o broju nastradale dece u saobraćajnim nezgodama. Ovaj projekat se realizuje na republičkom nivou u saradnji sa lokalnim savetima, tako da je konkretno u Čajetini Agencija za bezbednost saobraćaja obezbedila 20 autosedišta, a 20 lokalna samouprava, odnosno Savet za bezbednost saobraćaja.

– Ovaj poklon mi dosta znači. Za dvoje starije dece već imam sedišta, a za najmlađe imam korpu. Kada bude malo starije, sedište će dobro doći. Inače, decu redovno prevozimo u auto sedištima do vrtića i nazad, ali i gde god drugde krenemo – rekla je Aleksandra Milinković Zorić, majka troje dece.

Dušica Milosavljević došla je da autosedište preuzme za svoju bratičinu Saru, ujedno prisustvujući edukaciji, koja je po njenom mišljenju veoma važna:

– Često se dešava da u prodavnicama gde kupujemo sedišta ne dobijemo dovoljno informacija o pravilnom postavljanju i važnosti korišćenja. Mislim da je ovo izvanredna akcija.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je ovom prilikom rekao da lokalna samouprava nastoji da mladima obezbedi povoljan ambijent za život, a da su jednokratne mere, poput dodele sedišta samo neke od aktivnosti koje se sprovode radi poboljšanja uslova života. Agencija za bezbednost saobraćaja ove godine podeliće 1000 auto sedišta na teritoriji Republike Srbije, u 25 opština koje su se prijavile na konkurs, među kojima je i opština Čajetina.

Izvor: Čajetina online

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime