U Čačku hospitalizovano 10 pacijenata, povećan broj pregleda

0
49

ČAČAK – Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid paviljone, hospitalizovano je deset pacijenata, jedan manje nego juče, saopšteno je danas iz Radnog tima za praćenje epidemije koronavirusa u Čačku.

U protekla 24 časa u tu zdravstvenu ustanovu primljena su dva pacijenta, a na kućno lečenje upućeno je njih troje.

U minulom danu u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije pregledano je dvadeset devet pacijenata, od kojih se njih petnaest prvi put javilo lekarima. U odnosu na jućerašnji dan sedam osoba više sa sumnjama na kovid 19 su pregledana u ovoj ustanovi.

Iz ovog tela baveštavaju sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, kao i u ulicu Braće Novičić br.2.

„Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.
Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID – 19.“, dodaju iz Radnog tima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime