U čačanskoj bolnici hospitalizovano 41 lice, situacija alarmantna

0
146

ČAČAK – Na covid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je smešten 41 pacijent potvrdio je jutros za info lider direktor ove zdravstvene ustanove, dr Miroslav Sretenović, ali trenutno nije raspolagao podatkom koliko njih je zaraženo korona virusom.

On smatra da će, najverovatnije,svi, nakon testiranja biti pozitivni, ali ne može sa sigurnošću da tvrdi. Prema njegovim rečima veliki broj pacijenata koji imaju težu  kliničku sliku, ali nijedan nije priključen na respirator.

„Epidemiološka situacija je pogoršana, stvaraju se gžve u bolnici, pa molim sve one koji imaju simptome infekcije da se prvo jave ustanovama primarne zdravstvene zaštite. Takođe, apelujem na građane da se pridržavaju svih mera zaštite, dakle da nose maske, rukavice, izbegavaju skupove i poštuju socijalnu distancu“, poručio je dr Sretenović.

„Za sada imamo dovoljno testova i još jednom ponavljam da se poštuju mere kako bi se prevazišla ova zdravstvena kriza“, zaključio je direktor bolnice.

Inače od početka epidemije na području Moravičkog okruga zabeleženo je ukupno 258 slučajeva zaraze, a preminulo je 120 lica.

Foto – http://www.cacakuzivo.rs/

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime