U Bajinoj Bašti na otvorenom i besplatno Bašta fest – peti put

0
487

Peti Bašta Fest, koji se održava u Bajinoj bašti na otvorenom počeće u četvrtak i trajaće do nedelje, 8. jula, a ulaz na ovaj internacionalni festival kratkog igranog filma je i sada – besplatan.

Piše: K. D. Foto: Basta fest

Festival će svečano otvoriti glumac Milan Marić, a njegovo peto izdanje pružiće publici mogućnost da uživa u glavnom filmskom programu takmičarskog karaktera, muzičkom programu, edukativnim programu namenjenom pre svega mladima, kao i u dnevnom programu koji uključuje rafting Drinom, plovidbu jezerom Perućac i izlet na jezero Zaovine. Glavni žiri petog Bašta festa se sastoji od tri člana – Domenika La Porte, filmskog novinara i urednika Cineuropa.org, Nikoline Vučetić-Zečević, producentkinje, i Milice Gojković, glumice.

Oni će odlučiti o dobitnicima Nagrade za: najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija), kao i najbolji scenario (Zlatna inspiracija). Žiri ima pravo da dodeli i dve specijalne nagrade, kao i da neku od nagrada podeli ili ne dodeli. Na trećem Bašta festu uspostavljena je nagrada za najbolju kameru (Zlatna vizuelizacija), koja se dodeljuje uz podršku rentala „Cineplanet“. Žiri mladih sačinjen od srednjoškolaca iz Bajine Bašte takođe dodeljuje svoju nagradu za najbolji film, a njihovo učešće u samom programu podstiče kritički stav lokalne omladine, tvrde organizatori Bašta festa.

Među ovogodišnjim gostima su i glumci Slaven Došlo, Nenad Jezdić, Andrija Kuzmanović, Goran Bogdan i Dragana Mićalović. Selektor festivala je reditelj Nikola LJuca, osnivačica i umetnička direktorka Maja Šuša, a osnivač, generalni i izvršni direktor Jovan Jelisavčić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime