Turnir NK Alkar iz Bazela

0
362

Na tradicionalnom turniru hrvatskog kluba NK Alkar iz Bazela Kao i ranijih godina učestvovala je i FK Srbija iz istog grada. Dobra organizacija i odličan fudbal uz učešće dvadesetak ekipa a osim hrvatskih klubova učešće su uzeli i Peruanci Etiopljani kao i Srbi sa dve ekipe.

U kategoriji aktivnih ekipa tim Srbije je bio ubedljivo najmladji ali se pokazao u dobrom svetlu i u četvrtfinalu izbacio do tada ekipu Iz Perua koja do tog momenta ostvarila sve pobede. Posle regularnog dela gde su mreže mirovale mladići Srbije su imali bolje živce i slavili posle uspešnijeg izvodjenja penala što se ponovilo i u borbi za treće mesto gde su ponovo bili sigurni sa bele tacke, a Miloš Tintor čuvar mreže Srbije briljirao i jedan je od najzaslužnijih za osvajanje trećeg mesta. Ali sve pohvale idu na račun i ostalim igračima kao i novom treneru Vladimiru Gajiću.

Druga ekipa Srbije, igrači preko trideset godina,osvojila je drugo mesto zahvaljujući boljoj gol razlici.
„Dugujemo zahvalnost učesnicima na fer i korektnom ponašanju, turnir je protekao bez ijednog incidenta i povrede sto je i najvaznije“ rekao nam je jedan od organizatora Željko Vukoja.

Odlična organizacija i lepo druženje pokazali su da su sportisti uvek bili najbolji promoteri prijateljstva bez obzira na veru, naciju i boju kože, a neka tako bude i ubuduće, poručio je na kraju Vedran Marković član upravnog odbora FK Srbije.

Zoran Krljar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime