Trka „Mala Sveta Gora“ na Vidovdan u Ovčar Banji

0
64

ČAČAK – Trka „Mala Sveta Gora“ biće održana na Vidovdan, 28. juna 2020, u Ovčar Banji kod Čačka, najavili su danas organizatori.

Pravo na učešće imaju rekreativci, stariji od 18 godina. Trka „Mala Sveta Gora“ podeljena je u dve kategorije od 5 i 10 km, a prijavilo se oko 200 takmičara iz cele Srbije.Za prva tri najbrža takmičara u obe trke, u muškoj i ženskoj konkurenciji, obezbeđene su robne nagrade, medalje i zahvalnice.

„Cilj ove trke je negovanje zdravog života, sporta, ali i promocija svih vrsta turizma poput: banjskog, verskog, sportskog i seoskog. Želimo da što više ljudi vidi lepote ovčarsko-kablarske klisure i svega onog što imamo u našoj blizini. Mi se ponosimo sa bogatstvom koje nas okružuje i to želimo na ovaj afirmativan način da podelimo sa drugima“, izjavio je Ivan Čvrkić, organizator trke „Mala Sveta Gora“ i direktor Udruženja Čačana u Čačku.

Prema Čvrkićevim rečima, dugogodišnje iskustvo koje imaju u organizovanju sličnih sportskih manifestacija pomoći će im da ovaj događaj iznesu na što bolji i profesionalniji način. Ovo je, kako ističe, četvrta trka koju organizuju u našem gradu.

Start će biti označen u centru Ovčar Banje u 11 časova.Organizatori su: Udruženje Čačana u Čačku, Planinarsko društvo „Kablar“, Sportsko udruženje „Čačanski polumaraton“.

Foto – epicentarpress

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime