Tri Krljara u istom timu

0
1887

Na fudbalskom turniru u švajcarskom gradu Bazelu, koji je održan proteklog vikenda
u organizaciji NK Alkara učestvovala je i jedna srpska ekipa FK Srbija 1968 koja je, sasvim zasluženo, zauzela drugo mesto.

To bi bila sasvim obična vest da za srpsku ekipu nisu nastupali trojica Kraljevčana, braća Zoran i Milutin Krljar, a uz oca i strica u ekipi se našao i Stefan Krljar koji igra za prvi tim Srbije 1968. Iako su pravila na turniru bila da u kategoriji veterana mogu da nastupaju igrači preko trideset godina Stefan se našao u ekipi kako bi pomogao „vremešnim momcima“ da ostvare što bolji rezultat.

Inace braća Krljar su rodjeni u kraljevačkom selu Stubal odakle su osamdesetih godina
otisli u Švajcarsku gde i danas žive i rade. Fudbalsku loptu još uvek ne ostavljaju i ako su zakoračili u šestu deceniju života pa je lepo videti sa koliko žara i zelje za pobedom i dalje izgaraju na terenu.

„Nadamo se da će se stvoriti uslovi i složiti kockice da jednog dana u rodnom selu odigramo revijalnu utakmicu i zajedno istrčimo na teren. Pored nas trojice, i Milos i Lazar Krljar, takodje , moji sinovi kao i Milutinov zet Denijel Savić sa prijateljima koji takodje žive i rade u Svajcarskoj su zaljubljenici u ovaj sport pa bi to bila sjajna prilika za druženje sa meštanima rodnog kraja“, rekao je Zoran Krljar za portal info-lider.com.

„Ideja je tu, sada je red da ljudi iz FK Stubal nju prihvate i pronađu termin da se ona sprovede u delo“, istakao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime