TOČ dobitnik dve nagrade na festivalu „Kofer slova“

0
497

ČAČAK/KRUŠEVAC – Na međunarodnom festivalu „Kofer snova“ održanom u Kruševcu čačanska Turistička organizacija je, među više od četrdeset učesnika, ponela dve nagrade, za brošuru Verski turizam-manastiri ovog kraja i svoj web sajt koji je izradio Dizajn studio “Trigon”.

„Kofer slova” je međunarodni festival koji okuplja turističke organizacije iz Srbije i regiona, sa ciljem da svoju delatnost afirmišu kroz izdavaštvo i izradu publikacija. Ove godine, 12. i 13. oktobra, učestvovalo je preko 40 turističkih organizacija, a takmičile su se u više kategorija.

U kategoriji za štampane publikacije do 50 strana, 3. Nagradu osvojila je Turistička organizacija Čačka za brošuru Verski turizam – manastiri čačanskog kraja. Saradnik TO Čačka, grafički dizajner Stefan Lukić, radio je dizajn nagrađene brošure koja je štampana na srpskom, engleskom i ruskom jeziku. Nagrađen je i web sajt Turističke organizacije Čačka koji je osvojio takođe treću nagradu, a grafički autor sajta je Mijodrad Tutunović – Dizajn Studio “Trigon” Čačak.

Kriterijumi za dodelu priznanja bili su da se kroz materijal adekvatno promovišu turistički proizvodi, istakne autentičnost regije, da ima kvalitetan sadržaj teksta, odgovarajuće fotografije, dizajn i štampu. Nagrade najboljima uručile su direktorka Turističke organizacije grada Kruševca Suzana Milosavljević i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, koja je prethodno otvorila Festival.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime