Teška situacija u čačanskoj bolnici, preminulo petoro, hospitalizovani dete i trudnica

0
97

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice u minulom danu umrlo je pet pacijenta. Borbu sa kovidom 19 izgubile si tri osobe muškog pola, jedna žena iz Čačka (64, 83, 86 i 87 godina) i sedamdesettrogodišnja starica iz Beograda.

Na odeljenju pedijatrije hospitalizovano je jedno dete pozitivno na koronavirus, a na ginekologiji porodilja i trudnica, kao i 4 povrede na hirurgiji u izolaciji.

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 137 pacijenata. U respiratornom centru smešteno je četrnaest obolelih, ali nema priključenih na mehaničku ventilaciju.

U protekla 24 časa bio je prijem osmoro obolelih, a četvoro je upućeno na kućno lečenje. U istom vremenskom periodu u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 105 pregleda, od kojih je bilo 59 prvih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Čačak od 211 uzoraka iz tog grada pozitivnih je 69, iz Gornjeg Milanovca od 80 inficirano je 26, iz Lučana od 32 uzorka pozitivnih je 20 i iz Ivanjice od 53 uzorka pozitivnih je 13. Ukupno 128 pozitivnih od 376 uzoraka.

„U čačanskoj bolnici je situacija veoma ozbiljna, ali, uprkos broju smrtnih ishoda, imamo trend smanjenja hospitalizovanih.. Prema mojim podacima, mesečno se vakciniše blizu 2000 građana, pa je broj onih koji su primili bar jednu dozu cepiva blizu 50.000. Ono što je činjenica da je broj hospitalizovanih koji su vakcinisani minimalan“, rekao je danas jedan od lekara iz „crvene zone“ za Nova.rs.

Inače, prema zvaničnim podacima, od sredine jula do danas, preminule su 102 osobe iz Moravičkog okruga i to 75. Čačana, sedamnaest Ivanjičana, devet lica iz Lučana i jedno iz Gornjeg Milanovca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime