Terzić – Šteta od poplava na području Kraljeva 1.245.000.000,00 dinara

0
113

KRALJEVO – Šteta uzrokovana poplavama koje su nedavno zahvatile kraljevačko područje iznosi 1.245.000.000,00 dinara, potvrdio je za info-lider gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić.

On je precizirao da ukupna oštećenja u oblasti stanovanja iznose 40, infrastrukture 210, poljoprivrede 150, privrede 260,  objektima javne namene 75 i vodotokovima 510 miliona dinara.

„Ove godine poplave su obuhvatile čitavo kraljevačko područje, a najteža situacija je bila u Studenici i Mlanči. Ogromne su štete na privrednim subjektima, a samo firma „Radočelo“ izgubila je 60 tona ribe. Međutim, nama je bio prioritet da zaštitimo ljudske živote, ali nažalost dvoje ljudi je stradalo“, rekao je Terzić.

On dalje navodi da su svi raspoloživi resursi bili upotrebljeni za zaštitu vodoizvorišta, kako bi Kraljevčani imali uredno snabdevanje hemijski i bakteriološki ispravnom vodom.

„Na terenu su bili predstavnici svih JP, vojska, žandarmerija, policija koji su nam puno pomogli i koristim priliku da im se zahvalim na velikom požrtvovanju“, kazao je gradonačelnik.

Terzić ističe da je angazovano ljudstvo i sva raspoloziva mehanizacija na otklanjanju posledica poplava.

„Međutim, problem nam predstavlja veliko područje. U pojedinim mestima moramo da popravimo puteve dužine dva, tri ili pet kilometara, a tamo živi po nekoliko porodica. Ali, nama su svi Kraljevčani isti, bez obzira iz kog su sela i vodimo računa o svima. Iz republičkog budžeta smo dobili 10 tona nafte i koristimo je za mašine koje su na terenu“, zaključio je prvi čovek grada Kraljeva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime