„Teritorija kulture: Kako skrenuti sa puta i naći se na pravom mjestu“

0
26
17.02.2015., Split - Dobrovoljno davanje krvi. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Narodni muzej Crne Gore na Cetinju i Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ u Čačku, kao prateći program 30. Memorijala Nadežde Petrović, organizuju Masterclass koji će biti održan istovremeno u sve tri institucije kao i putem Zoom video konferencije 27, 28. i 29. oktobra 2020. godine.

Masterclass se sprovodi u saradnji sa teoretičarima, kustosima, umetnicima i stručnim predavačima iz regiona.

Ovakva vrsta izvođenja Masterclassa se po prvi put izvodi u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Program je namenjen mladim umetnicama i umetnicima, budućim kritičarkama i kritičarima, studentkinjama i studentima, kao i mladima koji rade u medijima koji se bave kulturom. Svi akreditovani učesnici će uživo i putem Zoom aplikacije slušati izlaganja i razgovarati sa značajnim predavačima – teoretičarima, kustosima, umetnicima iz regiona na nekoliko tema:

27. oktobar – O različitim pozicijama instucionalnih kustoskih praksi i muzejima kao autonomnim ili eksteritorijalnim mestima posebne teritorije kulture.

28. oktobar – O nezavisnim, satelit programima, alternativne teritorije kulture i privatne incijative kao supstitucija institucionalnog izlagačkog prostora.

29. oktobar – O poziciji umetnika, umetničkih praksi kao modelima kulturne aproprijacije, mapiranju umetničkih praksi i novih prostora kulture.

Pozivamo sve zainteresovane koji odgovaraju propozicijama, da svoje prijave pošalju najkasnije do 25. oktobra 2020. godine na e-mail: muzejsurs@gmail.com kao i putem telefona 051/215 – 367.

S obzirom na poteškoće prouzrokovane pandemijoim virusa Korona broj mesta je ograničen.

Prijava treba da sadrži:
– Ime i prezime potencijalnog učesnika
– Kratku biografiju
– Kontakt telefon

Program se provodi u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESKO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Masterclass će se održati u izlagačkom prostoru Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske uz poštovanje svih epidemioloških preporuka i mera.

Učesnici će dobiti sertifikat o učestvovanju na Masterclass-u po njegovom završetku.

Masterclassa – „Teritorija kulture: Kako skrenuti s puta i naći se na pravom mjestu?“:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime