Startovala nova linija javnog gradskog prevoza u Gornjem Milanovcu

0
495

GORNJI MILANOVAC – Nova linija javnog gradskog prevoza na relaciji od Jasena do kasarne u Lunjevici počela je da saobraća. Na novoj relaciji, čija dužina u jednom pravcu iznosi pet kilometara, saobraćaće jedno vozilo, a obeleženo je deset stajališta.

Prema redu vožnje, vreme prvog polaska je ranim jutarnjim časovima i to u 05.10 sa Trga kneza Mihaila ka Lunjevici. Poslednji polazak iz pravca Lunjevice ka trgu kneza Mihaila je u 20.15 časova, a iz pravca Jasena ka centru je u 20.00 časova. U ovom periodu predviđena je i pauza u saobraćanju i to od 8.10-10.50 časova iz pravca centra ka Jasenu, a od 16.40-17.40 časova iz pravca centra ka Lunjevici, objavljeno je na opštinskom sajtu.

Predsednik opštine Dejan Kovačević rekao je da se uvođenjem ove nove linije nastavilo sa rešavanjem problema javnog prevoza.

„Početkom nove školske godine uveli smo novu liniju kako bismo olakšali put do škole deci koja putuju i koja su u nekom delu i pešačila do svojih škola. Takođe, ono što bih posebno naglasio i što je jako bitno je činjenica da je čitavo naselje Lunjevački put prvi put u istoriji dobilo mogućnost da koristi javni gradski prevoz“, naveo je on.

Redom vožnje predviđeno je da autobusi na ovoj liniji vrše prevoz putnika i vikendom. Subotom će gradski linijski prevoz saobraćati do 16.00 časova, a za nedelju je predviđeno šest polazaka na sat vremena, a prvi polazak u nedelju je u 6.50 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime